luni, 30 iulie 2012

Budapesta- magia pietelor de Craciun

   De cele mai multe ori suntem adeptii calatoriilor planificate in cel mai mic detaliu cu multe luni inainte de plecare, insa acum un an si jumatate lucrurile au luat o alta turnura in momentul in care, mergand pe strada, am primit o brosura cu o oferta greu de refuzat: patru zile la pietele de Craciun din Budapesta la numai 120 de euro/persoana. Nu ne-a trebuit decat o jumatate de ora ca sa ne hotaram ca acesta era momentul perfect de a vizita capitala Ungariei pe indelete, precum si a celebrelor piete.
   Dupa ce am numarat fiecare zi ramasa pana  la plecarea noastra, a venit si momentul mult asteptat...astfel, dupa o zi intreaga de mers cu autocarul, am ajuns la destinatie, unde nu ne-am putut abtine sa nu iesim sa "testam un pic" terenul. De la hotelul unde am fost cazati am mers aproximativ 30 de minute pana la cea mai apropiata statie de metrou, si iata-ne ajunsi cu ultimele puteri in centru!

PRIMA SEARA IN CENTRU

   Odata ajuns in Piata Vorosmarty, iti este aproape imposibil sa nu te lasi cuprins de atmosfera calda, de sarbatoare, care te imbie la tot pasul. Din pacate, in prima seara nu am putut sta foarte mult deoarece riscam sa nu mai prindem ultimul metrou spre casa, asa ca dupa ce am facut cateva poze ne-am si intors.
   A doua zi dimineata, am pornit in turul panoramic si pietonal al Budapestei, unde am putut admira Citadela, Catedrala Sfantului Stefan, Piata Milenara,Piata Eroilor, Palatul Parlamentului, Podul cu Lanturi, bastionul Pescarilor, precum si Palatul Regal. Ca si in Viena, influenta vechiului Imperiu este usor-sesizabila in arhitectura cladirilor  si a monumentelor de aici.

PIATA EROILOR

O DEDICATIE DE DRAGOSTE

BASTIONUL PESCARILOR

MUZEUL DE ARTA 


CATEDRALA MATYAS

PALATUL REGAL

CURTEA INTERIOARA A PALATULUI


   Dupa ce am bifat toate acestea, am poposit pentru cateva momente in "Micul Ring" al Budapestei, renumit pentru numeroasele sale cafenele si magazine luxoase.  Apoi, am continuat cu vizitarea Pietei de Craciun unde am petrecut cateva ore bune luand la rand zecile de cabanute din lemn de unde puteai cumpara diferite produse de artizanat unguresc. Cum ni se facuse foame, nu am putut rata sa nu mancam traditionalul gulas cu carnati de casa si la final un kurtos kalacs( cel mai bun mancat vreodata). Bineinteles, totul a fost asezonat cu o cana de vin fiert cu bucati de mar si scortisoara, care ne-a mai incalzit putin.



CURTE INTERIOARA 

   Spre seara, ne-am dus inapoi la hotel sa ne schimbam, iar apoi am optat pentru o croaziera pe Dunare in schimbul sumei de 30 de euro/persoana. Din pacate, nu am putut sa admiram foarte multe de pe puntea vaporului deoarece vantul batea foarte puternic si pur si simplu simteai ca te spulbera.
   In a treia zi am avut parte de o excursie la Godollo unde am vizitat fostul Palat Imperial, resedinta de vara a imparatului Franz Jospeph si a imparatesei Sissi. Cel mai interesant aspect de aici a fost faptul ca desi distrus aproape in totalitate dupa cel de-al II-lea Razboi Mondial, Palatul a fost restaurat in intregime si transformat intr-un muzeu ce atrage anual sute de mii de turisti. Inca o data, ne-am pus aceeasi intrebare retorica: cum la altii se poate, si la noi nu?

INAINTE SI DUPA

   In alta ordine de idei, in timp ce asteptam in curtea interioara a Palatului sa il vizitam, am avut parte de cea mai frumoasa surpriza: din senin a inceput sa ninga cu fulgi mari de zapada, care pareau sa nu se mai opreasca.

PALATUL IMPERIAL DIN GODOLLO
 
Dupa-amiaza, ne-am intors, si in loc sa mergem la cina cu program folcloric la Borkatakomba, noi am ales sa mai dam o fuga pana in centru si sa ne plimbam pe faimoasa strada pietonala Vaci utca.

VACI UTCA

   In final, trebuie sa recunosc ca Budapesta este unul dintre acele orase ce trebuie vizitate, descoperite si explorate, lasand la o parte prejudecatile de orice fel. Pentru noi, cele cateva zile petrecute aici au reprezentat o experienta cu adevarat incantatoare, pe care nu ar trebui sa o ratati!

TERASA HOTELULUI




PALATUL PARLAMENTULUI


   Cheltuieli totale


3 nopti de cazare + transport cu autocarul/persoana- 120 euro x 2
Croaziera pe Dunare- 30 euro x 2
Bani de buzunar- 400 euro
TOTAL- 700 euro

                           

11 comentarii:

  1. Foarte frumoase pozele. Intr-adevar Budapesta este un oras minunat si observ ca este cu atat mai minunat in perioada sarbatorilor. Ati avut o vacanta tare faina!

    RăspundețiȘtergere
  2. A fost una dintre cele mai frumoase vacante ale noastre.Intr-adevar Budapesta este magica in perioada sarbatorilor de Craciun ,are aceste piete care concureaza cu Viena unde speram sa ajungem cat mai curand!

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place stilul blogului vostru si materialele de calitate! Ma bucur sa va cunosc!
    Cu drag,
    Vulpita
    P.S.: Am scris si eu cateva articole despre Budapesta, si noi am petrecut cateva zile minunate acolo si ne-a placut foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumim pentru cuvintele frumoase pe care le-ai scris!

    RăspundețiȘtergere
  5. Budapesta este un oras cu totul si cu totul special. Am avut ocazia sa-l vizitez de mai multe ori, fie in treacat fie ca un city-break si de fiecare data mai ramane cava de vazut. Ultima data am fost anul trecut pe 20 august (Ziua Sfantului Stefan - cea mai mare sarbatoare civila si religioasa a ungurilor). Atmosfera, parada militara, vizita la Parlament, parada aviatica, focurile de articficii, toate au fost la superlativ. Ne-am dorit mereu sa mergem in ainte de Craciu la targ, poate in acest an. Felicitari pentru articole!

    RăspundețiȘtergere
  6. Si noi am vazut Budapesta de doua ori anul trecut si am surprins si magia Sarbatorilor de iarna... Pana la urma Budapesta ramane o destinatie acesibila si o poarta a noastra spre Europa de Vest!

    RăspundețiȘtergere
  7. Felicitari pentru fotografii si calatoriile pe care le faceti! Foarte fain

    RăspundețiȘtergere
  8. Atenţie:

    Numele meu este Maya, sunt din Berlin, vreau să trimit o informație importantă oricui citește acest lucru acum, ferește-te de rulații de vrăji false, căutam ajutor de peste 7 ani, nimeni nu a fost în stare să mă ajute. Soțul meu m-a părăsit și am plecat cu o altă femeie, am fost singur timp de 7 ani, cu câteva zile în urmă am însemnat o mărturie a unei alte doamne aici pe internet vorbind despre doctorul Ogundele, ea a spus că acest bărbat este un minunat vrăjitor, așa că am avut să iau curaj și să contactez DR Ogundele pentru ajutor, și a fost atât de amabil că mi-a răspuns imediat și mi-am explicat problemele mele și mi-a spus să nu-mi fac griji, a spus că o să-mi readucă soțul pentru mine în 24 de ore , am fost surprins și aștept să văd, la urma urmei, trebuie să informez pe toți că s-a întâmplat ca un miracol pe care m-a sunat soțul meu și mi-a cerut să-l iert ... Imediat l-am iertat și i-am spus doctorului Ogundele că am fost împărtășit numele lui aici pe Internet și pe posturile de radio, de aceea fac toate acestea acum, așa că dacă cineva dintre voi are nevoie de ajutor pentru relația dvs., căsătoria sau orice fel de probleme umane îl contactați pentru soluție. Vă asigur cu viața mea că acest om Dr. Dr Ogundele este real și puternic. Contactați-l cu: e-mail: ***ogundeletempleofsolution@gmail.com*** WhatsApp și chat Viber: ** +27638836445 **

    RăspundețiȘtergere
  9. AVERTIZARE:

    Atentie ca vreau sa trimit o informatie importanta oricui citeste asta acum, fereste-te de rotile false de vraja, caut de ajutor de peste 3 ani, nimeni nu a fost in stare sa ma ajute. Numele meu este Elayne White și sunt din Canada, vreau să vă împărtășesc adevărata mea poveste de viață aici, de dragul persoanelor care suferă de aceeași problemă ca mine, sunt fără copil de 9 ani de la căsătorie, iar soțul meu m-a părăsit pentru că nu puteam să-i dau un copil și ieșeam cu o altă doamnă, plângeam zi și noapte pentru că îmi place atât de mult soțul meu și căutam ajutor peste tot, până luna trecută am văzut un comentariu similar pe Internet împărtășit de o femeie care le cere oamenilor să-l contacteze pe dr. Ogundele pentru orice fel de ajutor, așa că l-am contactat rapid pentru a mă ajuta, dr. Ogundele mi-a răspuns și mi-a spus că problemele mele s-au terminat, așa că l-am crezut după 24 de ore, mi-a spus că este terminat imediat. Am primit un apel de la soțul meu care mi-a cerut să-l iert, i-am acceptat rapid scuzele, aceasta a fost luna trecută, de la întoarcerea soțului meu sunt fericit să spun că sunt însărcinată astăzi, iar doctorul Ogundele l-a readus pe soțul meu pentru mine 24 de ore cu puterile lui și mi-a dat plante pentru a-mi curăța corpul sistem pentru o fertilitate rapidă, spun asta pentru că i-am spus că voi împărtăși numele lui la Radio și pe Internet pentru ca oamenii să știe despre munca sa bună, pentru cei care vor să-i mulțumească pentru mine sau pentru cei care au nevoie de soluție pentru problemele lor, contactați-l prin e-mail: ogundeletempleofsolution@gmail.com. WhatsApp și Viber Chat: +27638836445..

    RăspundețiȘtergere
  10. OMG, nu știu doar să exprim acest lucru, sunt atât de fericit că mi-a revenit iubirea care m-a lăsat pentru 4 ani pe care această doamnă a făcut-o mult în viața mea și o iubesc atât de mult pentru că a adus lumină în viața mea și amândoi trăim împreună, în dragoste și în fericire, într-o zi, ea tocmai a venit și mi-a spus că nu mai este interesată de mine, am fost atât de surprinsă pentru că nu i-am făcut niciodată nimic rău, dar am decis să mă pledez cu ea, dar a insistat să nu mai fie cu mine , am iubit-o atât de mult și i-am promis să nu plec, pentru că această doamnă este ca o binecuvântare a vieții mele, așa că am căutat cum să o recuperez înapoi, am luat legătura cu niște rulouri de vrăji false care s-au întâmplat înșelătorii, dar într-o zi credincioasă mă uitam la televizorul meu și am văzut o doamnă pe nume SARA, care mărturisește cum a ajutat-o ​​dr. Ogundele, am fost atât de surprinsă imediat, am luat numărul de telefon al doctorului ogundele și l-am scris pe WhatsApp și i-am spus cum am primit numărul lui și eu am nevoie și de ajutor, apoi i-am spus problemele mele, a râs doar de mine t și mi-a spus că va reveni la mine în 24 de ore cât timp l-am contactat, nu m-am îndoit deloc pentru că ceea ce am văzut m-a făcut să-l cred și am crezut că mă poate ajuta și atunci am decis să aștept, în următoarele 24 de ore pe care mi le-a spus că am primit un apel de la ea care mi-a cerut iertare, am fost atât de surprins și am fost și fericit, acum suntem din nou îndrăgostiți și din fericire, prietenii mei de acolo mai curând voi spune asta în stația de radio pentru ca oamenii să știe mai multe despre el, deoarece acest om este grozav. dacă aveți nevoie de ajutorul său, îl puteți contacta prin e-mail: ogundeletempleofsolution@gmail.com și WhatsApp sau Viber Chat: +27638836445.

    Numele meu: White
    Țara: Finlanda

    RăspundețiȘtergere
  11. Povestea mea de viață adevărată:
    Buna tuturor, numele meu este Robt Burley, la data de 14 februarie 2020, soția mea a avut un acord cu mine și s-a despărțit de mine, căutam ajutor peste tot pentru a o întoarce, nimeni nu m-a putut ajuta, în urmă cu câteva zile am însemnat informațiile de contact a doctorului Ogundele din ziar ajutându-i pe oameni să-și recupereze iubitul pierdut, iar eu l-am contactat pentru ajutor, după ce i s-a dat vraja, soția mea m-a sunat și mi-a cerut iertarea, ce minune. Mulțumesc dr. Ogundele, este un bărbat puternic și vraja lui este inofensivă, mi-a adus-o pe soția mea în termen de 24 de ore cu puterile sale, nu am crezut niciodată în magie, dar dr. Ogundele mi-a dat înapoi fericirea mea, am făcut un acord cu el să împărtășesc numele lui pe internet după ce m-a ajutat, de aceea fac asta acum. Dacă aveți nevoie de ajutor, îl puteți contacta cu WhatsApp sau Viber Chat: +27638836445. E-mail: ogundeletempleofsolution@gmail.com El este 100% real și puternic.

    RăspundețiȘtergere