duminică, 22 iulie 2012

From Malta with love

   Am decis ca prima postare de pe acest blog sa fie despre Malta- prima tara pe care am vizitat-o impreuna, si cu toate ca au trecut doi ani de atunci, rememoram cu ochii mintii in detaliu tot ce am vazut ,ori de cate ori ni se face dor de ea...
   Cu toate ca inainte sa plecam nu prea stiam multe despre ea, am aflat ca Malta este un arhipelag format din  patru insule- Malta, Gozo, Comino si Cominotto, dintre care Comino are nu mai putin de trei locuitori, iar Cominotto niciunul.
   Astfel, dupa aproximativ trei ore de zbor cu avionul (noi am zburat cu un charter Romavia), am ajuns in cele din urma pe minunatele meleaguri malteze...printre primele lucruri pe care le sesizezi dupa ce iesi de la aeroport se numara cladirile alb-galbuie care te anunta ca a venit momentul sa uiti de griji si sa te bucuri din plin de vacanta.



Atractii turistice


   Pentru a vizita Malta e bine sa stiti ca singura agentie care organizeaza plecari este Malta Travel, iar noi am optat pentru un pachet de sapte nopti de cazare in statiunea Bugibba in perioada 15-22 iulie. Hotelul la care am stat se numeste Relax Inn catalogat la trei stele, un hotel de familie, situat chiar in centrul statiunii, dotat cu aer conditionat si un balcon aerisit de la care puteai admira in tihna stiul de viata al locuitorilor.
   In prima zi am avut bonus din partea agentiei un boat-trip care a presupus un tur panoramic al insulei precum si imprejurimile acesteia. Acela a fost momentul in care ne-am dat seama ca urma sa ne indragostim iremediabil de aceste locuri fabuloase. 



FEREASTRA ALBASTRA

   A doua zi dupa ce am servit micul dejun am plecat sa luam unul dintre celebrele autobuze malteze pentru a ajunge la plaja Golden Bay despre care citisem inca de cand eram acasa. Tot a doua zi, pe plaja, l-am intalnit pe Charlie- un italian care se stabilise de 12 ani in Malta, care ne-a propus sa mergem intr-o excursie cu barca de o ora si jumatate pentru a incerca ceva senzatii tari si pentru a admira coralii si grota albastra, un loc in care totul se vede albastru. Pentru ca ni s-a parut interesant, am stabilit sa ne vedem a doua zi si sa facem aceasta plimbare care a costat zece euro/ persoana. 


AUTOBUZUL MALTEZ
GOLDEN BAY
CHARLIE (cel cu sapca)

   In cea de-a treia zi am decis sa mergem (cu autobuzul evident) sa vizitam capitala- La Valetta care numara aproximativ 100.000 de locuitori si al carei nume provine de la fondatorul sau Jean de la Valette. 
Pentru noi, vizitarea acestui oras a reprezentat o incursiune in atmosfera medievala de altadata, precum si plimbari lungi pe stradutele inguste si pietruite tipic mediteraneene.
   Unul dintre cele mai nostime momente a fost atunci cand am intrat intr-un magazinel de suveniruri si am fost intrebati de catre vanzator din ce tara suntem, iar dupa ce i-am raspuns a venit si replica: "Ahh, you, Ceausescu, no???"
   Daca ajungeti in frumoasa capitala malteza, nu uitati ca exista numeroase atractii turisite printre care Palatul Marilor Maestri, superba St. John's Co Cathedral a carei constructie dateaza din secolul al XVI-lea, precum si Muzeul National de Arta Frumoase. Spre final, am luat autobuzul din Valetta si am pornit sa vizitam fosta capitala- Mdina. Ani de-a randul Mdina a constituit resedinta populatiei nobile malteze care si-au construit acolo palatele ce mai pot fi admirate si astazi. 
Dupa-amiaza ne-am intors si am mers la plaja unde ne astepta nerabdator Charlie...


LA VALETTA
STRADUTA DIN CAPITALA
STRADA PRINCIPALA A ORASULUI
BIBLIOTECA
MDINA
VECHIUL CASINO DIN MDINA



   A patra zi am avut programata excursia la Blue Lagoon faimoasa pentru apa sa cristalina si nisipul alb care se depune la fund fara a tulbura in vre-un fel apa. Toata distractia a durata aproximativ sase ore cu tot cu drumul pana acolo si a costat 45 de euro/persoana. La intoarcere, am putut admira de pe vaporas si asa-zisul Sat al lui Popeye, daca doreai sa il vizitezi puteai opta pentru o vizita de cateva ore acolo.
LAGUNA ALBASTRA
SATUL LUI POPEYE



   In cea de-a cincea zi am ales sa mergem in Saint Julian- un fost sat pescaresc cunoscut indeosebi pentru numeroasele sale baruri, cluburi si restautante in care poti degusta atat specialitati locale cat si internationale. 
Daca ai chef de shopping, Saint Julian este locul perfect, pentru ca aici se afla Portomaso- un mall in care vei gasi numeroase brand-uri celebre.


PORTOMASO


   Ultimele zile le-am petrecut in statiune, ziua mergand la plaja, iar seara poposind intr-una din numeroasele terase unde am testat numeroase preparate din peste si ne-am relaxat ascultand muzica live. 
   In ceea ce priveste plajele, nu te astepta sa gasesti foarte multe cu nisip, insa cele stancoase te vor uimi cu siguranta prin spectaculozitatea lor. Noi am ales sa facem plaja dimineata fie la Golden Bay fie la Melieha Beach, iar dupa-masa mergeam la plaja din Bugibba. 


BUGIBBA VAZUTA DE SUS
CENTRUL BUGIBBEI


   De asemena in Malta se afla 365 de biserici si catedrale, una pentru fiecare zi a anului cum le place maltezilor sa spuna.


ST. JOHN'S CO-CATHEDRAL
CATEDRALA DIN MALTA



 Cheltuieli totale


Sejur 7 nopti cu avionul/persoana - 450 euro x 2
Bani de buzunar- 600 deuro
TOTAL- 1500 de euro (2 persoane)


   In concluzie, Malta este o tara mica plina de peisaje splendide si cu o gramada de lucruri de vizitat si de oferit. Inainte sa plecam am cunoscut cateva persoane care nu au fost deloc impresionate de aceasta tara , sustinand ca nu prea ai ce vedea in afara de relieful stancos, unde mai pui la socoteala ca nici la capitolul plaje nu prea exceleaza...Total eronat as spune eu, avand in vedere experienta minunata pe care am trait-o noi in acesta calatorie de suflet.
   
    
   


   

9 comentarii:

  1. Foarte frumos! Fotografiile puse de voi indeamna orice cititor sa isi cumpere bilet spre Malta!!
    Succes cu bolgul si sa faceti cat mai multe calatorii prin locuri superbe!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim la fel!Si va asteptam sa cititi in continuare postarile noastre!

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesant articol. Mult succes in continuare :-)

    RăspundețiȘtergere
  4. chiar ne pregatim sa vizitam Malta (nu stim cand dar vrem , poate prin toamna) deci o sa analizez cu atentie postul tau :)

    RăspundețiȘtergere